Buldring

Ordet «buldring» kommer fra det engelske ordet «boulder» (stor stein), og er klatring på store steiner/lave fjellvegger eller lave innendørsvegger. Man har ikke har behov for tau, da fall dempes av en tjukkas. Buldring krever dermed ingen spesialutstyr for sikring.

Buldring er en egen idrettsgren innen klatring (i tillegg til tauklatring og speedklatring), med nasjonale og internasjonale konkurranser, og benyttes også av mange som trening til tauklatring. Siden veggene og rutene (kalt «problemer») er kortere enn i tauklatring, blir buldringen mer intensiv og trener i større grad maksstyrke enn utholdenhet. I buldring får man trent hele kroppen og spesielt overkroppen. Imidlertid er elementer som teknikk, bevegelighet og koordinasjon vel så viktige som styrke. Det aller beste med buldring er at det er så gøy at man ikke tenker over at det er trening! 


Vi benytter tilbudet til Bergen klatresenter. Vi veksler mellom Laksevåg (tirsdager) og Kokstad (torsdager), og en typisk økt varer fra kl 1600-1800.


Kontaktperson: Daniel Stølen